ASP.NET 3.5

Meget hurtig svar

Fin oversigt over mulighederne

Erling Jørgensen, Skat

ASP.NET 3.5

Muligheden for selv at planlægge undervisningsforløbet

De altid hurtige svar fra underviser

Erik Laursen, Skat

ASP.NET 3.5

Det har været rigtig godt med det fast forløb - opgave efter opgave

Der fungerer også godt at man selv kan disponerer over tiden så det kan passe ind i hverdagens

arbejde og derved brug meget tid på det man selv synes er svært.

Det virker rigtig godt med den direkte vejledning/problemløsning man får på mail når man er "kørt fast" i en øvelse

Mine svartider har været gode.

Erik Skou, Hedensted Tømmerhandel

ASP.NET MVC 5

Jeg er imponeret over hvor meget tid Thor brugte i starten på at opgradere sin server til seneste version og samtidig havde tålmodighed til at hjælpe så det hele spillede.

Han er desuden meget hurtig til at svare på spørgsmål og rette opgaver.

Vil helt klart overveje at tage endnu et kursus 

Jacob Nørgaard, Privat

ASP.NET 4.0

Det har været helt fantastisk at se den grønne status med "jeg er online" når jeg har logget ind for at køre videre på min undervisning, for så ved jeg at der er næsten øjeblikkelig hjælp, råd, vejledning og godkendelse på mine indsendte svar. Det betyder jeg har kunnet komme videre med det samme og ikke blot vente på evaluering over tid og jeg har haft mine svar i frisk hukommelse. Det har næsten været somom underviser har "kigget mig over skulderen" og været der under hele forløbet. Fordelen er at det har været på mine premisser, når _jeg_ har været klar og motiver

Jeg har oplevet rigtig god, professionel og hurtig vejledning og konstruktiv kritik under hele forløbet.

IT-Fjernundervisning kan klart anbefales.

Dennis Mathiesen, Elro

ASP.NET 4.5

Der har altid faldet et hurtigt svar på spørgsmål, ligesom database problemer, der opstod undervejs, blev løst hurtigt og meget smidigt , uanset at det betød, at Thor måtte opgraderer sin SQL server.

Selvom jeg har stor erfaring med traditionel programmering, har Thor alligevel formået, at åbne mine øjne for den nye verden der er i webudvikling og det er helt sikkert, at fremtidens løsninger er her.
Kommer der et udvidet kursus i ASP.NET, så er jeg sikker på, at jeg vil være at finde blandt kursisterne.

Jeg har kun roser til IT-fjernundervisning, specielt til Thor.

Finn Hoelgaard
Datamatiker

Museum Vestsjælland

Finn Hoelgaard

ASP.NET 4.0

Jeg er imponeret over den måde kurset er sat op. Trin-for-trin og dejligt afvekslende med Try-It-Out og spørgsmål sidst i hver lektion. Indimellem virker det som om materialet var lavet lige netop til en type som jeg.

En anden ting var de mange unoder man efterhånden har raget til sig - de blev rettet på en lærerig måde.

Kan varmt anbefale kurset

Lennart Hansen, Dancar Autosikring ApS

ASP.NET MVC 5

Jeg var ret glad for, at der var god vekselvirkning mellem teori og praksis. Nogle opgaver var lige til højrebenet, men der var gode muligheder for at anvende teorien på egen hånd, da visse opgaver klart krævede at du havde forstået teorien. Det var super, at man ikke fik alting forærende, men også skulle tænke selv. Jeg kom på kurset uden forudgående viden om MCV, og gik fra kurset med langt større forståelse og god praktisk erfaring med MCV. Jeg vil klart anbefale it-fjernundervisning.

Søren Bondrup Rasmussen, Alm. Brand Forsikring

< >
Se flere referencer

Hvad er .NET egentlig for en størrelse?

Helt grundlæggende er .NET program, som man kan installere på sin computer - det kan både være en almindelig arbejdscomputer, men også en server. Dette program, som man også kalder .NET frameworket giver mulighed for at køre andre programmer på computeren, der er skrevet så de udnytter dette .NET framework. Det er måske en smule indviklet, men det svarer lidt til at ... (kom lige med et godt eksempel :-) ).

.NET framework

Dette framework giver en række interessante muligheder/fordele for udvikleren. Figuren her viser en række vigtige komponenter i .NET frameworket

ASP.NET kursus - .NET framework - fjernundervisning

Common Language Runtime (CLR)
CLR ligger i bunden af frameworket og giver mulighed for at udvikling til .NET kan ske i en lang række sprog (VB, C#, C++, J# og mange flere).

Base Framework Classes
Indeholder objekter, til håndtering af: IO, string, net, security, threading, text, reflection, collections, etc.

Data and XML Classes
Indeholder objekter til kommunikation med databaser og XML. Det er blandt andet her ADO.NET gemmer sig.

Web services, Web-forms og Windows forms
Er så de programtyper, der kan køre oven på .NET frameworket. Dem kommer vi tilbage til om lidt.

Andre elementer
Ud over de objektsamlinger, der indgår i de kasser nævnt ovenfor er det interssant at vide, at .NET frameworket indeholder metoder, der gør det meget let at genbruge kode og at det ikke kræver indstillinger i registreringsdatabasen.

ASP.NET

Når man udnytter .NET frameworket på en web-server hedder det ASP.NET og tilbyder en ny måde at producere dynamiske hjemmesider. Det er lidt trist, at man har valgt at kalde det for ASP.NET, for det har ikke meget med klassisk ASP at gøre. Der er tale om en fuldt objektorienteret udviklingsplatform med objekter til dataadgang, sikkerhed, brugerdialog og meget mere. Ud over de mange objekter tilbyder ASP.NET at man kan adskille programmeringskoden og HTML layoutet.

Det er bestemt ikke trivielt at skifte fra ASP programmering til ASP.NET programmering!

Web-services

Et andet element, der kan udnyttes, hvis man kører .NET frameworket på en web-server er web-services. En web-service tillader to web-servere at kommunikere med hinanden til gavn for brugeren. Det er nok lettest at forstå ud fra et lille eksempel:

Google web-service
Vi kender alle søgemaskinen Google, men Google åbner også for at programmer på andre web-servere kan kalde søgemaskinen gennem en web-service. Det betyder at jeg her på sitet kan bruge Google's søge teknologi så mine brugere kan søge på sitet her, men på en måde så jeg selv har styr på layout af resultaterne. Det foregår på den måde at jeg sender en forespørgsel til Googles web-service med det søgeord jeg gerne vil have slået op (plus et par ekstra parametre) - retur fra Google får jeg et par objekter med resultatet af søgningen og dem kan jeg bruge til at vise søgeresultaterne på mit eget site.

Der er mange af den slags web-services, som man kan bruge som web-programmør og der vil opstå mange flere - specielt i B2B sammenhænge


Et simpelt program

En ASP.NET side kan se sådan her ud:

ASP.NET kursus - en simpel asp.net side - fjernundervisning

Som det fremgår minder det meget om en "almindelig" html side, der er dog en script blok i toppen af siden, der indeholder vores kode og nogle nye elementer f.eks. <asp:TextBox>. Siden bliver gemt på serveren som en .aspx fil, hvilket gør, at serveren ved, at der kan være en scriptdel, som den skal tage sig af.

Codebehind

Ovenstående er én måde at kode ASP.NET, men normalt - og på dette kursus - vælger man at dele kode og html, så det bliver lettere at styre. Det gør man ved det der code-behind filer, som vi kommer tilbage til senere.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.