Hop til teksten

IT FJERNUNDERVISNING
- IT kurser når Du har tid!

AutoPostBack

Aspnet er arbejder eventbaseret. Når en hændelse på en web-side udløser et event bliver server-side kode udført. Normalt sker det ved at brugeren klikker på en knap på web-formen, men der er mange andre hændelser der kan udløse et event. Prøv at dobbelt klikke på en tekstboks - det giver en txtKonsulent_TextChanged event kode. Prøv det selv - f.eks. med nedenstående kode:

protected void txtKonsulent_TextChanged(object sender, EventArgs e)
{
    lblEvent.Text += " tekst ændring ";
}

Protected Sub txtKonsulent_TextChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles txtKonsulent.TextChanged
    lblEvent.Text += " tekst ændring"
End Sub

Sørg for at lave en ny label på formen så du kan se hvad der sker og hvornår. Du kan også prøve på siden her, der kører med ovenstående kode.

Og så en lille udfordring!

Du har nok allerede gennemskuet, at _TextChanged koden ikke bliver udført lige efter eventet er blevet udløst, men prøv at trimme koden så du kan se, i hvilken rækkefølge de 3 hændelsesprocedurer (Page_Load, Click og _TextChanged) bliver udført.

 

I visse tilfælde ønsker man faktisk at koden bliver udført lige så snart at hændelsen er blevet udløst - og det er her autopostback kommer ind i billedet. Det er en egenskab man kan sætte på alle kontrollerne:

Prøv at sætte det på din kode og se hvilken effekt det har.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.