Hop til teksten

IT FJERNUNDERVISNING
- IT kurser når Du har tid!

Hello World - det første program!

Det er nu tid til at skrive den første ASP.NET side. Vi starter meget langsomt og i stor detalje - det skal nok komme til at gå stærkere senere.

Visual Studio .NET

Bruger vi Visual Studio .NET ser det sådan her ud - det virker præcis på samme måde i Visual Web Developer. Start med at oprette et nyt projekt, som du kan arbejde i under hele kurset. Det gøres ved at vælge File | New web site ...:

Opret web-site

Det er en god idé at vælge http som Location - hvis du arbejder på en Windows XP pro maskine, ellers må du vælge file system. Skriv http://localhost/"etnavntilditsite" og klik ok. Du skal naturligvis også vælge sprog...

Visual Studio .NET

Træk nu en tekstboks, en label og en knap ind på web-formen. Sørg for at navngive kontrollerne fornuftigt i egenskabsvinduet til højre:

Hello World i Visual Studio .NET

Dobbeltkilkker man på knappen kan man komme til at skrive hændelsesproceduren til knappen (her skrevet i C# - en version til VB står længere nede på siden):

ASP.NET kursus - hello world 4 vs.net - fjernundervisning

Koden her forudsætter at der er en label, der hedder "lblResultat" og en tekstboks, der hedder "txtNavn" på web-siden. Husk at bruge automatisk fuldførelse når du skriver koden. Skriv f.eks. lbl og tryk på CTRL+MELLEMRUM så vil VS.NET automatisk skrive lblResultat.

For at teste koden trykkes på F5, hvorefter VS.NET vil kompilere koden og starte en browser med siden. Du kan roligt klikke OK til denne dialog

Debug asp.net appliaktion

I VB kommer hændelsesproceduren til at se sådan her ud:

Applikation i C#


Publicering

I første omgang er det forholdsvis simpelt at publicere web-sites udviklet i både Visual Studio .NET og Visual Web Developer - du skal "bare" kopiere alle dine aspx filer til den web-server der skal hoste sitet. Senere skal vi nok kigge på flere detaljer omkring publicering.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.