DreamWeaver CS55

En rigtig god undervisningsform hvor man kan arbejde når man er inspireret og opmærksom. Det gælder både ang. planlægning af tid og hvor i øvelserne man har brug for hjælp og svar på spørgsmål. Alt skete i mit tempo, og svar på spørgsmål var tilpasset mit niveau, så jeg kunne forstå det.

Jeg kom igennem alle de vigtige og nødvendige dele af programmet i et på forhånd planlagt forløb.

Samtidig var du ved din klippekortsordning med på mine private hjemmesider, således at jeg, efterhånden som jeg arbejdede med kurset, i praksis kunne bruge hvad jeg havde lært og fik opøvet rutine. Dermed er det for alvor lært og mine forventninger er mere end fuldt ud indfriet.

Alis Christiansen, privat

Frontpage

Tak for et godt kursus.

Jeg syntes følgende har været godt:

 1. Beskrivelsen af de forskellige opgaver > svar fra underviser, med tips og forslag til andre måder at se tingene på
 2. At underviser ikke bare pr. automatic har godkendt lektionerne
 3. Måden underviser har besvaret spørgsmål > meget forstålige
 4. At underviser køber et program "kun" fordi jeg har en dansk version
 5. At man efterfølgende kan bruge kurset ved at loge på
 6. Ja jeg kunne blive ved, men det kommer vel i bund og grund an på hvad man havde som forventninger og til det kan jeg kun sige at mine forventninger er blevet opfyldt.
 7. Det vil nok altid være ting man kunne i forvejen, men for mit vedkomne, syntes jeg det var rart at blive bekræftiget i at det man gør er rigtig.

Endnu engang tak for et godt kursus, jeg vil anbefale andre til dig.

Med venlig hilsen

Peder Pedersen 

Peder Pedersen, DGI, Vejle Amt

DreamWeaver CS4

Det har været rigtig godt at kunne lave opgaverne, når der har været tid og ikke have et tidspres. Det er også godt at man selv kan vælge hvilke opgaver, man vil gå mere i dybden med og hvilke man kan gå lettere hen over fordi det er noget, man ikke skal bruge senere. Også meget fint at man altid har kunnet få svar på spørgsmål. Man lærer selv at finde løsninger på diverse problemer.

Så tak for et godt kursus.

Ulla Leth, kahrius.dk

DreamWeaver MX

Hej Thor

Det bedste har været at jeg så hurtigt fik svar, der var aldrig en fornemmelse af at afstanden til hjælp var lang, det føltes som om vi bare genoptog en snak fra sidst...

Og så var der aldrig en følelse af at blive talt ned til, selv om jeg da godt er klar over at du adskillige gange må have revet dig i håret over mine spørgsmål.

Det har også været godt, at der ikke har været en tidsfrist. Jeg kan se at flere af mine kolleger har været igang med et kursus, som de måtte skippe, fordi de ikke var i stand til at overholde tidsfristen.

Vivi Bundgaard, Egvad Bibliotek

Expression Web 4

- At jeg selv kunne bestemme hvornår jeg ville arbejde med kurset.

- At jeg selv kunne bestemme hvornår og med hvad jeg ville gå ekstra i dybden.

- Det venlige 'puf', da jeg var inaktiv i længere tid.

- Den ALTID hurtige respons.

- At jeg også kunne få vejledning i spørgsmål, som ikke helt var inden for kursets emner.

Jørgen Kirkeby, Privat

DreamWeaver CS4

Det bedste af det hele - din ubegrænsede tålmodighed. Jeg vidste intet om hjemmesider, havde aldrig været på IT kurser, plus dansk er ikke min modersmål - jeg misforstod tit, hvad du skrev. Det har sikkert været meget irriterende for dig, men du fortsætte at forklare uden at blive sur. Det er meget vigtigt for en begynder ikke at være "skræmt væk", fordi så tænker man: "mon ikke klarer jeg det alligevel".
Jeg synes, emnerne for kurser var godt valgte.
Det var godt, at man kunne arbejde med kurser, når man havde tid - der var ingen tidsfrister til hvert emne.
Det var godt, at du svarede hurtigt på spørgsmålene.

Tak for kursus! Det var en god oplevelse, det var en stor udfordring for mig, men det var meget interessant at "fægte" igennem det!

Antra Kahr, kahrius.dk

< >
Se flere referencer

Genbrug af elementer

 • Hvad kan genbruges?
 • Opret bibliotekselement
 • Indsæt bibliotekselement på side
 • Ændringer i bibliotekselementer

Hvad kan genbruges?

Files panelet i højre side af skærmen har en "Assets" fane der bruges når vi vil genbruge elementer.

Som det fremgår er der en række elementer vi kan genbruge herfra:

 • Billeder
 • Farver
 • Links
 • Flash
 • Shockwave
 • Film
 • Scripts
 • Skabeloner
 • Biblioteks elementer

Vi vil ikke gå i detaljer med alle disse muligheder - de fleste af dem er rimelig simple at gå til. Skabeloner og biblioteks elementerne vil få en lidt nærmere behandling. Skabelonerne kommer vi til om lidt, så her handler det om biblioteks elementer.


Opret biblioteks element

Fidusen med et biblioteks element er, at vi kan have tekst stumper, billeder med billedtekst eller lignende liggende ét sted og bruge det mange steder på vores site. Et typisk eksempel er et footer, der optræder på alle sider. Har man en sådan footer liggende som et biblioteks element har man kun ét sted at rette, hvis der er ændringer i footeren. En menu kunne også godt ligge som bibliotekselement.

Sådan her opretter du et bibliotekselement:

 • Klik først på Biblioteks element knappen:
 • Klik dernæst på tilføj ny element knappen:
 • Giv elementet et fornuftigt navn (det skal ikke have efternavn - det sørger Dreamweaver for)
 • Dobbeltklik på elementet for at komme til at redigere det.
 • Byg elementet - skriv den nødvendige tekst og ind sæt de billeder du vil have på elementet.
 • Gem og luk elementet
 • Så er det klar til brug!

Indsæt biblioteks element

Når du vil bruge dit biblioteks element på en side trækker du det "bare" ind på siden og slipper det der hvor du vil have det stående.

Læg mærke til at elementet får en anden farve - det er for at markere, at det er et element, der ikke umiddelbart kan redigeres. Klikker du på elementet har du i dit egenskabspanel mulighed for at redigere elementet.


Redigering af biblioteks element

Som nævnt ovenfor kan man klikke på et biblioteks element og vælge at åbne det til redigering. Det kan man også via Files panelet ved at dobbeltklikke på det element man gerne vil redigere.

Når man har redigeret et element sørger Dreamweaver for at opdatere informationerne på alle de sider, hvor elementet er indsat.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.