Expression Web 4

- At jeg selv kunne bestemme hvornår jeg ville arbejde med kurset.

- At jeg selv kunne bestemme hvornår og med hvad jeg ville gå ekstra i dybden.

- Det venlige 'puf', da jeg var inaktiv i længere tid.

- Den ALTID hurtige respons.

- At jeg også kunne få vejledning i spørgsmål, som ikke helt var inden for kursets emner.

Jørgen Kirkeby, Privat

Expression Web 4

Det er dejligt jeg selv har kunnet tilrettelægge farten. Det har været dejligt med hurtige svar

Birgitte Thunbo Christensen, Chr. Fode A/S

DreamWeaver CS4

Det har været rigtig godt at kunne lave opgaverne, når der har været tid og ikke have et tidspres. Det er også godt at man selv kan vælge hvilke opgaver, man vil gå mere i dybden med og hvilke man kan gå lettere hen over fordi det er noget, man ikke skal bruge senere. Også meget fint at man altid har kunnet få svar på spørgsmål. Man lærer selv at finde løsninger på diverse problemer.

Så tak for et godt kursus.

Ulla Leth, kahrius.dk

DreamWeaver MX

Man lærer, som beskrevet, de grundlæggende ting i DreamWeaver, som man har brug for at vide. Derudover er der altid hurtig respons, og hjælp at hente, hvis det går galt.

Tina Hartmann, Privat

DreamWeaver CS55

En rigtig god undervisningsform hvor man kan arbejde når man er inspireret og opmærksom. Det gælder både ang. planlægning af tid og hvor i øvelserne man har brug for hjælp og svar på spørgsmål. Alt skete i mit tempo, og svar på spørgsmål var tilpasset mit niveau, så jeg kunne forstå det.

Jeg kom igennem alle de vigtige og nødvendige dele af programmet i et på forhånd planlagt forløb.

Samtidig var du ved din klippekortsordning med på mine private hjemmesider, således at jeg, efterhånden som jeg arbejdede med kurset, i praksis kunne bruge hvad jeg havde lært og fik opøvet rutine. Dermed er det for alvor lært og mine forventninger er mere end fuldt ud indfriet.

Alis Christiansen, privat

DreamWeaver MX

Hej Thor

Det bedste har været at jeg så hurtigt fik svar, der var aldrig en fornemmelse af at afstanden til hjælp var lang, det føltes som om vi bare genoptog en snak fra sidst...

Og så var der aldrig en følelse af at blive talt ned til, selv om jeg da godt er klar over at du adskillige gange må have revet dig i håret over mine spørgsmål.

Det har også været godt, at der ikke har været en tidsfrist. Jeg kan se at flere af mine kolleger har været igang med et kursus, som de måtte skippe, fordi de ikke var i stand til at overholde tidsfristen.

Vivi Bundgaard, Egvad Bibliotek

DreamWeaver CS4

Det bedste af det hele - din ubegrænsede tålmodighed. Jeg vidste intet om hjemmesider, havde aldrig været på IT kurser, plus dansk er ikke min modersmål - jeg misforstod tit, hvad du skrev. Det har sikkert været meget irriterende for dig, men du fortsætte at forklare uden at blive sur. Det er meget vigtigt for en begynder ikke at være "skræmt væk", fordi så tænker man: "mon ikke klarer jeg det alligevel".
Jeg synes, emnerne for kurser var godt valgte.
Det var godt, at man kunne arbejde med kurser, når man havde tid - der var ingen tidsfrister til hvert emne.
Det var godt, at du svarede hurtigt på spørgsmålene.

Tak for kursus! Det var en god oplevelse, det var en stor udfordring for mig, men det var meget interessant at "fægte" igennem det!

Antra Kahr, kahrius.dk

< >
Se flere referencer

Tabeller

Vi skal tale om

  • Hvad skal/kan vi med tabeller?
  • Indsæt tabel
  • Tabel og celle egenskaber
  • Flet og opdel celler
  • Layout styring med tabeller

 

Generelt om tabeller

Tabeller bruges til 2 forskellige ting på hjemmesider:

  1. "Almindelige" tabeller til opstilling af informationer (navnelister, måleresultater etc.)
  2. Styring af layout

Indsæt tabel

Man kan indsætte en tabel på sin side ved at klikke på tabel symbolet i værktøjslinjen:

Og derefter vælger man hvor stor tabel man ønsker.

Tabel egenskaber

Når man har indsat en tabel kan man ved at højreklikke på tabellen og vælge Table Properties indstille egenskaberne for tabellen:

Cell padding er den luft, der er mellem cellekanten og celleindholdet. Cell spacing er den luft, der er mellem cellerne. Bemærk også, at man kan sætte både baggrundsfarve og baggrundsbillede på hele tabellen.

Celle egenskaber

Tilsvarende kan man justere den enkelte celles egenskaber.

Celle egenskaberne minder meget om tabelegenskaberne, men læg mærke til, at man kan sætte baggrundsfarve og baggrundsbillede på den enkelte celle også.

 

Når vi arbejder med størrelser på tabeller og celler skal man være opmærksom på at størrelserne kun er "vejledende". Hvis man sætter bredden på den celle til 100px i bredden og sætter et billede på 200px ind i cellen vil cellen udvide sig så billedet kan være der! - og det samme gælder naturligvis også i højden.

 

Tabeller til layoutstyring

Hvis man sætter cellens border til nul vil man have en tabel, der ikke kan ses i browseren, men som kan bruges til at styre layoutet med.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.