Hop til teksten

IT FJERNUNDERVISNING
- IT kurser når Du har tid!

Hyperlinks

Vi skal gennemgå de forskellige link-typer

  • Eksterne links
  • Interne links
  • Interne links til samme side
  • e-mail links

For alle hyperlinks gælder det, at man først skal markere det eller de ord, der skal udgøre linket og dernæst klikke på hyperlink knappen på værktøjslinjen:

Derved fremkommer denne dialog:

Eksterne hyperlinks

Man kan herfra oprette eksterne hyperlinks (dvs. links til andre sites) ved at skrive adressen på det site man gerne vil linke til i URL: feltet. Hvis du åbner Internet Explorer vil adresse feltet i dialogen her følge adresselinjen i browseren, så når du har fundet den rigtige side og vender tilbage til Expression (uden at lukke browseren) vil adressen på siden nu stå i URL feltet.

Når man linker til eksterne sider vil man ofte gerne have, at siden åbner i et nyt vindue hos gæsten. Det gør man ved at klikke knappen "Target Frame":

Det giver denne dialog:

Hvor man kan vælge "New window" hvis man ønsker at siden åbner i et nyt vindue.

 

Interne links

Ja, de minder meget om de eksterne - man vælger bare i stedet den side man gerne vil linke til i den øverste del af hyperlink dialogen.

 

E-mail links

Hvis man gerne vil lave et link, som folk kan klikke på, hvis de gerne vil sende en mail vælger man e-mail knappen i hyperlink dialogen: . Det giver dette vindue, hvor man skriver den e-mail adresse den besøgende skal skrive til:

Når man bruger e-mail links skal man være opmærksom på, at det forudsætter, at den besøgende har et mail program installeret på sin computer og at det har lov til at sende mails.

 

Interne links til samme side

Hvis man ved et uheld er kommet til at lave en alt for lang side, kan man være interesseret i at lave nogle links i toppen af siden, der leder ned til forskellige interessante afsnit længere nede på siden.

For at lave sådanne interne links på samme side skal man have to ting - et bogmærke og et link.

Indsæt bogmærke

Ankeret skal stå der i teksten, som vi gerne vil linke til. Placer markøren på stedet i din tekst og vælg Insert | Bookmark fra menuen.

I den dialog der fremkommer skal du skrive et fornuftigt navn på bogmærket - uden mellemrum!

 

Link til bogmærke

Marker nu det/de ord, der skal udgøre linket og klik på hyperlink knappen som ovenfor. I hyperlink dialogen kan man nu vælge det bogmærke man vil linke til:

Bemærk, at det også er muligt at linke fra én side til over på en anden side og ned til et bogmærke!

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.