Hop til teksten

IT FJERNUNDERVISNING
- IT kurser når Du har tid!

Tabeller

Vi skal tale om

  • Hvad skal/kan vi med tabeller?
  • Indsæt tabel
  • Tabel og celle egenskaber
  • Flet og opdel celler
  • Layout styring med tabeller

 

Generelt om tabeller

Tabeller bruges til 2 forskellige ting på hjemmesider:

  1. "Almindelige" tabeller til opstilling af informationer (navnelister, måleresultater etc.)
  2. Styring af layout

Indsæt tabel

Man kan indsætte en tabel på sin side ved at klikke på tabel symbolet i værktøjslinjen:

Og derefter vælger man hvor stor tabel man ønsker.

Tabel egenskaber

Når man har indsat en tabel kan man ved at højreklikke på tabellen og vælge Table Properties indstille egenskaberne for tabellen:

Cell padding er den luft, der er mellem cellekanten og celleindholdet. Cell spacing er den luft, der er mellem cellerne. Bemærk også, at man kan sætte både baggrundsfarve og baggrundsbillede på hele tabellen.

Celle egenskaber

Tilsvarende kan man justere den enkelte celles egenskaber.

Celle egenskaberne minder meget om tabelegenskaberne, men læg mærke til, at man kan sætte baggrundsfarve og baggrundsbillede på den enkelte celle også.

 

Når vi arbejder med størrelser på tabeller og celler skal man være opmærksom på at størrelserne kun er "vejledende". Hvis man sætter bredden på den celle til 100px i bredden og sætter et billede på 200px ind i cellen vil cellen udvide sig så billedet kan være der! - og det samme gælder naturligvis også i højden.

 

Tabeller til layoutstyring

Hvis man sætter cellens border til nul vil man have en tabel, der ikke kan ses i browseren, men som kan bruges til at styre layoutet med.

Når du har betalt for kurset får du adgang til øvelser til hver lektion. Og når du har fået godkendt din besvarelse får du desuden adgang til mine løsningsforslag med ekstra tips og trix.